Workshop ‘Actualiteiten’

Door Ingrid Visser (docent Kenniscentrum Sociaal Domein)

De wereld van de financiële hulpverlening is constant in beweging. Veel wet- en regeling is de laatste jaren bijvoorbeeld veranderd. Soms heeft deze direct betrekking op de schuldhulpverlening, andere is er indirect op van invloed.

Er lijkt daarnaast maatschappelijk gezien een veranderend beeld van de schuldenaar te zijn: van “eigen schuld” naar “het kan iedereen overkomen”. Ook bij de overheid is dit veranderende mensbeeld waarneembaar en lijkt men van een individuele aanpak naar een nationale saneringsgave te gaan. De focus ligt ook steeds meer op versnelling.

Tijdens deze workshop wordt je helemaal bijgepraat over de belangrijkste actualiteiten en hoe deze op je dagelijkse werk van invloed kunnen zijn.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • De halvering van de saneringstermijn in het minnelijk en wettelijk traject; 
  • Veranderingen in de wet- en regelgeving voor buitengerechtelijke incasso en in het beslag- en executierecht;
  • SRecente invloedrijke publicaties die van invloed zijn, van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, de Nationale Ombudsman en de Kamerbrief van minister Schouten;
  • We gaan in gesprek over de gevolgen van alle veranderingen, op de schuldeisers en het gedrag van onze (potentiële) klant. En hoe verandert jullie werk?

Kennisniveau workshop: Verdiepende training ten aanzien van het onderwerp.

Na deze workshop:

  • Ben je weer helemaal bij voor wat betreft alle actualiteiten die in de dynamische wereld van de financiële hulpverlening spelen ;
  • Weet je beter hoe je hier zelf op in kunt spelen.

Deelnemen aan deze workshop?

Je kunt je nog aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag Schuldhulpverlening! Je kunt je inschrijven via de onderstaande link. Nu alle workshops bekend zijn, kun je direct de workshops van jouw voorkeur selecteren. Benieuwd naar alle andere workshops? Bekijk dan hier het actuele overzicht van alle workshops.