Nieuws: Programma Nationale Bijscholingsdag Wmo Bekend

21 februari 2023

Op 28 maart is het zover: de Nationale Bijscholingsdag voor Wmo consulenten.

Deze editie van het evenement vindt plaats in Meppel. De Nationale Bijscholingsdag is hét event voor Wmo consulenten om actuele kennis en kunde op te doen en te netwerken met collega’s en werkgevers uit het werkveld.

 

Het volledige workshopaanbod is nu bekend!

Tijdens de Nationale Bijscholingsdag voor Wmo consulenten kun je deelnemen aan 3 workshoprondes. Je bepaalt zelf aan welke workshops je deel wilt nemen. Zo haal jij altijd het meeste uit jouw bezoek aan de Nationale Bijscholingsdag Wmo. De workshops zijn nu bekend!

 

Workshop: Zorgvuldig Onderzoek en Indiceren

Steeds meer gemeente verliezen hun bezwaren, omdat er volgens de rechtbank niet voldoende onderzoek heeft plaatsgevonden. Maar hoe komt dat nou? Je doet toch als Wmo- consulent goed onderzoek, wat doen we dan verkeerd? In deze workshop kijken we naar de vraag waarom het toch soms mis gaat. Je krijgt handvaten om als Wmo- consulent zorgvuldig onderzoek te doen, zodat je ook tot een zorgvuldig advies kunt komen. Hierin wordt ook een praktische uitleg gegeven van het stappenplan van de Centrale Raad. 

Bekijk meer informatie over de workshop

Workshop: Ethiek in de Wmo

In de zorg (ook binnen de Wmo) krijg je te maken met kwetsbare mensen en hun naasten, die zelf keuzes willen maken m.b.t. hun gezondheid en kwaliteit van zorg. Dit kan soms lastig zijn. De keuzes en wensen van een ander kunnen botsen met jouw visie op zorg en de verantwoordelijkheid die je voelt. In de zorg kun je ook te maken krijgen met grote ethische vragen rondom levenseinde en kwaliteit van leven. Er zijn in de ethiek geen kant-en-klare antwoorden. Het is belangrijk om in gesprek te zijn over deze moeilijke kwesties die gaan over menswaardige zorg en goed leven.

Ethiek stelt kwesties aan de orde waar het schuurt en wringt en dwingt tot reflectie en nadenken en goed gesprek.

Bekijk meer informatie over de workshop.

Benieuwd naar alle aangekondigde workshops? Bekijk dan het volledige workshopoverzicht. Sommige workshops zitten al (bijna) vol, dus meld je op tijd aan!

   

                   

Workshop: Werken met de wet in uw ene en uw hart in de andere hand

In het werk als Wmo consulent ben je de verbindende factor tussen hulpvrager en hulpverstrekker en dat is een verantwoordelijke job. Je neemt tenslotte beslissingen die van impact zijn op het leven van een ander. Het geven van maatwerkadviezen op basis van standaarden is hierin belangrijk. Dit kan een behoorlijke spagaat opleveren.

Aan de ene kant heb je de wet waaraan je je hebt te houden, aan de andere kant heb je je hart, dat ook een zegje doet. Hoe zorg je ervoor dat je je én aan de wet houdt en toch ook jouw hart kunt laten spreken? Aan de hand van voorbeelden gaan we het hierover hebben in deze workshop. In deze workshop leer je, binnen de ruimte van de wet, een goed onderbouwde afweging maken op basis van de principes van de omgekeerde toets en jouw eigen gezonde verstand, waarbij de mens om wie het gaat centraal blijft staan.

Bekijk meer informatie over de workshop.

Ook deelnemen aan deze interessante workshops?

Meld je dan vandaag nog aan voor de Nationale Bijscholingsdag Wmo om je te verzekeren van een plek bij de workshops van jouw voorkeur!