Masterclass Participatiewet

Op 11 oktober vindt de Masterclass Participatiewet plaats in Zwolle. Tijdens de Masterclass worden uitvoeringsvraagstukken behandeld die voor nu en in de nabije toekomst van belang zijn voor de dagelijkse uitvoeringspraktijk. De Masterclass zal tevens aandacht besteden aan belangrijke ontwikkelingen in de jurisprudentie, die van invloed zijn op de dagelijkse toepassingen uitvoeringen van de Participatiewet. Daarnaast wordt een doorkijk op hoofdlijnen gegeven van de aanstaande veranderingen en herzieningen van de Participatiewet.

Tijdens de Masterclass neem je, samen met andere professionals, deel aan een college gegeven door Ray Geerling.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten omtrent de Participatiewet? Wil jij wat je leert bij de Masterclass meenemen in jouw werkveld? Wil jij weer helemaal up to date zijn? Kom dan naar onze Masterclass in Zwolle!

Tijdens de Masterclass Participatiewet worden uitvoeringsvraagstukken behandeld die voor nu en in de nabije toekomst van belang zijn voor de dagelijkse uitvoeringspraktijk. De Masterclass zal tevens aandacht besteden aan belangrijke ontwikkelingen in de jurisprudentie, die van invloed zijn op de dagelijkse toepassingen uitvoeringen van de Participatiewet. Daarnaast wordt een doorkijk op hoofdlijnen gegeven van de aanstaande veranderingen en herzieningen van de Participatiewet.

Onderwerpen die aan de orde komen:

 • De toepassing van inlichtingenplicht en de gevolgen voor de aanvraagprocedure;
 • De personenkring van de Participatiewet;
 • De toepassing van de individualisering, het leveren van maatwerk, de invulling van het begrip de menselijke maat en de invulling van het evenredigheidsbeginsel;
 • Ontwikkelingen met betrekking tot het begrip middelen, wanneer is er reden om op een nadere wijze rekening te houden met inkomen en vermogen bij het vaststellen van het recht;
 • De toeleiding naar de arbeidsmarkt en de invloed van de wijzigingen van de Participatiewet op basis van het breed offensief;
 • Handhaven en de verhouding tussen recht en doelmatigheid;
 • De toekomstige wijzigingen van de Participatiewet en op welke wijze kan men nu al in de uitvoering hierop anticiperen;
 • Recente jurisprudentie en de gevolgen voor de uitvoering.

Tijdens deze Masterclass stellen wij ons deze vragen en formuleren hier antwoorden op, zodat jij de volgende werkdag hiermee aan de slag kan.

De Masterclass duurt van 12:30 uur tot 17:00 uur. De dag begint met een gezamenlijke lunch, zodat je ook de tijd hebt om kennis te maken met collega’s uit het werkveld en de stands van diverse organisaties kunt bezoeken. Wil jij ook deelnemen aan deze inspirerende Masterclass en binnen één middag jouw kennis over de Participatiewet verdiepen? Meld je dan vandaag nog aan en profiteer van 50% korting op je deelname: van €499,- voor €250,-.

12:30 – 13.15 uur
Inloop en kennismaken met collega’s onder het genot van een goedverzorgde lunch

13:15  uur
Start Masterclass

14:45 – 15:15 uur
Pauze en het bezoeken van diverse stands

15:15 – 16:45 uur
Vervolg Masterclass

16:45 uur
Afsluitende (netwerk)borrel

De Masterclass Participatiewet vindt op 11 oktober 2023 plaats van 12:30 tot 17:00 uur.

Locatie

De Masterclass van 11 oktober vindt plaats in Lumen Hotel & Events in Zwolle. Het adres is Stadionplein 20, 8025 CP Zwolle. Parkeren kan bij Lumen.

De kosten

Volg de Masterclass Participatiewet nu voor €250,- in plaats van €499,-. Meld je op tijd aan om je te verzekeren van een plekje!

Wil je graag deelnemen aan de Masterclass? Schrijf je vandaag nog in en wees verzekerd van een plekje! Inschrijven doe je door het formulier hieronder in te vullen. Wanneer jij je inschrijft voor deze Masterclass, betaal je geen €499,- maar slechts €250,- jouw deelname aan de Masterclass.

Tijdens de Masterclass neem je, samen met andere professionals, deel aan een college gegeven door Ray Geerling.

Ray Geerling is meer dan veertig jaar werkzaam in de sociale zekerheid. Hij was onder meer werkzaam in diverse directie en adviesfuncties zowel in het werkveld van de private als de publieke sociale zekerheid. Zijn werkzaamheden als adviseur en interim-manager hebben zich bewogen in de deelterreinen werk, inkomen en zorg van het sociaal domein. Als voorbeelden van de verrichtte werkzaamheden kan worden genoemd directeur Landelijke Veranderingsorganisatie en de Taskforce Kwaliteit Bijstand. Daarnaast heeft hij leidinggegeven aan vele reorganisatie- veranderings- en innovatieprocessen in de private en publieke sociale zekerheid. De laatste dertig jaar was hij onder meer in directiefuncties werkzaam bij verschillende uitvoeringsorganisaties in het Sociaal Domein. Ook heeft hij in de laatste dertig jaar een groot aantal gemeenten, instellingen en organisaties geadviseerd over bedrijfsvoering en uitvoering, samenwerking en beleidsinnovatie.

Ray maakt tevens deel uit van een aantal redacties op het gebied van de sociale zekerheid en is auteur van verschillende publicaties en boeken op het vakgebied Sociaal Domein.

Ray is gedurende vijfendertig jaar werkzaam als trainer en opleider op het terrein van het Sociaal Domein. Hij geeft onder meer trainingen en opleidingen m.b.t. de vakgebieden Participatiewet, Wmo, Jeugdwet en de toekomstige veranderingen en wijzigingen van het Sociaal Domein. Daarnaast doceert hij verandermanagement in het publiek domein.

Tijdens de Masterclass Participatiewet kun je informatieve stands bezoeken van relevante organisaties. Bij de stand kun je waardevolle informatie ophalen, vertegenwoordigers van de organisaties ontmoeten en meer.

We maken binnenkort bekend welke standhouders aanwezig zullen zijn!

Inschrijven

Wil je graag deelnemen aan de Masterclass? Schrijf je vandaag nog in via het formulier hieronder en verzeker jezelf van een plekje!

Vragen over de Masterclass Participatiewet

Heb je nog vragen over de Masterclass? We helpen je graag verder! Bel of mail ons gerust via: 085 – 401 83 62 of [email protected].

Dit zit er bij je ticketprijs inbegrepen:

 • Toegang tot de Masterclass op 11 oktober
 • Deelname aan het college om jouw kennis te verdiepen
 • Leren van inspirerende en deskundige docenten
 • Een goedverzorgde lunch
 • Toegang tot de standhoudermarkt waar je kennismaakt met diverse opleiders en detacheerders voor Wmo consulenten
 • De mogelijkheid om te netwerken met collega’s uit het werkveld op het Netwerkplein

Inschrijven Masterclass 2023

 • Aanhef Voornaam Achternaam E-mailadres Telefoonnummer Kortingscode Actions
             
 • Contactpersoon inschrijving

 • Prijs

  De kosten voor de Masterclass bedragen normaliter €499,-. Jij profiteert echter van een flinke korting op je deelname en betaalt nu slechts €250,-!
 • Factuuradres

  Voor het versturen van de factuur brengen wij administratiekosten in rekening. Deze bedragen € 1,95 (ex. btw).
 • Portretrecht

  Tijdens de Masterclass worden foto's en video's gemaakt. We willen je wijzen op jouw portretrecht. Wil je het aan ons doorgeven wanneer je niet herkenbaar in beeld gebracht wilt worden?