Het nieuwe Handboek Wmo

De lancering op 13 september

Op 13 september is het zover, de lancering van het vernieuwde Handboek Wmo op de Nationale Bijscholingsdag. In het vernieuwde Handboek vind je onder andere basisinformatie over de Wmo en tips en tricks die je kunt gebruiken tijdens de opleiding tot Wmo consulent maar ook bij je werk als Wmo consulent.

Daarnaast wordt er een uitgebreide en makkelijke uitleg gegeven van complexe regelgeving en voorzieningen. Ook vind je in het boek voorbeelden van praktijksituaties in het werk als Wmo consulent. Zo kun je terug vinden hoe je omgaat met verschillende situaties en welke aanvliegroute(s) je het beste kunt kiezen.

Wil jij verzekerd zijn van het nieuwe handboek Wmo? Bestel hem nu!

Het vernieuwde handboek Wmo is vanaf nu te bestellen. Om zeker te zijn dat jij in het bezit bent van het vernieuwde handboek Wmo kun jij hem nu alvast bestellen. Je krijgt het handboek dan opgestuurd en ontvangt hem op 13 september als eerste! Je bestelt het handboek nu via de onderstaande link.

Nieuw in het handboek Wmo 2.0

  • Het hoofdstuk Beschermd wonen
  • Het hoofdstuk Positieve gezondheid
  • Zes interviews met verschillende professionals uit het werkveld

Wat je van het vernieuwde Handboek Wmo kunt verwachten

Het Handboek Wmo 2022 is een helder boek over de taken en verantwoordelijkheden van Wmo consulenten. Het werk van de Wmo consulent is altijd maatwerk, afgestemd op de (sociale) leefomgeving van de cliënt en passend binnen de kaders van de wet. Dit Handboek geeft de kaders aan en ook de bewegingsruimte die de consulenten kunnen gebruiken. Het biedt houvast om samen met de cliënten tot innovatieve en creatieve oplossingen te komen.

In het vernieuwde Handboek vind je diverse interviews met professionals uit het werkveld. Zo komt Juridisch professional Wim Peters aan het woord, vertelt Sandra Jacobs over haar visie als ZZP’er en komt Otwin van Dijk als Burgemeester van de gemeente Oude-IJselstreek aan het woord.

Diverse quotes uit het vernieuwde handboek Wmo:

  • “Bij beschermd wonen gaat het met name om problemen bij de zelfredzaamheid en participatie die los staan van de behandeling.”
  • “Het relatief nieuwe concept Positieve Gezondheid helpt om de leefwereld van mensen voorop te stellen en eigen regie te bevorderen.”

Je bestelt het vernieuwde handboek Wmo nu via deze link.