Handboek jeugdhulp

Jeugd
2021

Dit handboek is geschreven voor bestuurders en medewerkers van gemeenten die werken aan de uitvoering van de Jeugdwet. Het behandelt het hele spectrum van de Jeugdwet, van preventie en jeugdbescherming tot reclassering en overige functies. Het is een feitelijk boek met heldere en eenduidige informatie over de taken en verantwoordelijkheden voor gemeenten vanuit de Jeugdwet, met aandacht voor de belangen van ouders/verzorgers, hulpverleners en de jeugd.

Wellicht vind je dit ook interessant

Online opleiding jeugdconsulent

Wil jij aan de slag in de jeugdzorg en jeugdigen helpen naar een mooie toekomst? De online opleiding Jeugdconsulent biedt alle handvatten, kennis en kunde om het vak goed en grondig uit te kunnen voeren.

Kennisabonnement

Bijblijven in je vak en jezelf ontwikkelen was nog nooit zo makkelijk. Met een abonnement op onze online academie heb je beschikking tot meer dan 200 trainingen en ander materiaal.

Nationale bijscholingsdag

Een aantal keer per jaar organiseren we de Nationale Bijscholingsdag gericht op verschillende vakgebieden van het Sociaal Domein. Deze dag is vol met workshops en korte trainingen, gekoppeld aan actuele ontwikkelingen en vraagstukken in het Sociaal Domein. Hiermee ben je snel helemaal op de hoogte. Check de data en meld je aan!