Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Scheidingsproblematiek: kind centraal

Meerdere locaties
Meerdere data
 199,00
0,5 lesdag
Jeugd
Training

Deze training richt zich op jouw rol en handelen in complexe scheidingssituaties. We scherpen ons bewustzijn aan over meervoudige partijdigheid binnen de dynamiek van deze uitdagingen, waarbij het kind altijd centraal staat. Tegelijkertijd besteden we aandacht aan de verschillende, soms overlappende, belangen van de gezinsleden.

Elke scheiding legt druk op het gezinssysteem. Heb jij een goed inzicht in wat er zich afspeelt binnen dit systeem voordat kinderen tussen hun ouders worden verscheurd en als inzet van de strijd worden gebruikt? Om het welzijn van het kind voorop te kunnen stellen, is het van cruciaal belang om te begrijpen welke impact een scheiding kan hebben op kinderen. Welke signalen observeer jij te midden van de verschillende belangen die spelen binnen het gezinssysteem? Hoe vervul jij je rol als hulpverlener met oog voor deze uiteenlopende belangen, terwijl je ouders ook bewust maakt van de gevolgen voor hun kinderen? Hoe ziet jouw gereedschapskist eruit als hulpverlener om de focus op het kind te behouden, te verstevigen en te handhaven?

Leerdoelen

  • Je scherpt je bewustzijn aan over hoe je meervoudig partijdig kunt zijn binnen het gezinssysteem, waarbij je het welzijn van het kind voorop stelt en tegelijkertijd oog hebt voor de diverse belangen van de gezinsleden.
  • Je bent op de hoogte van de impact van complexe scheidingssituaties op kinderen, zodat je gedragingen kunt herkennen en waar nodig passende ondersteuning kunt bieden.
  • Je bent bekend met verschillende vormen van hulpverlening die relevant kunnen zijn voor de ondersteuningsbehoefte van het kind.

De training is voor Jeugdprofessionals of professionals binnen het Sociaal Domein die hun specifieke kennis en vaardigheden willen uitbreiden over scheidingsproblematiek bij het kind.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze training wordt op hbo-niveau gegeven.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: deze training wordt in de ochtend én in de middag aangeboden.

Programma ochtend

09:00-09:30 – Inloop

09:30-10:00 – Een inspirerende opening door Lilian Bakels

10:00-13:00 – Training

13:00-14:00 – Lunchpauze op het netwerkplein

Programma middag

13:00 – 13:55 – Lunchpauze op het netwerkplein

14:00 – 17:00 – Training

17:00 – Afsluitende netwerkborrel

Trainer

Suzan Gerritsen van Sprundel is een toegankelijke, integere, flexibele en dynamische vrouw. Voor haar is persoonlijke groei een keuze die iedereen kan maken. Ze benadert dit vanuit mogelijkheden, is open en verbindend, en hecht waarde aan duidelijkheid en betrouwbaarheid. Als gecertificeerd kindercoach, docent Weerbaarheid & Agressieregulatie en SKJ Jeugd- & gezinsprofessional, werkt Suzan vanuit haar eigen bedrijf met gerichte methodieken. Ze biedt coaching aan voor wie wil groeien op het gebied van mentale en fysieke weerbaarheid. Daarnaast is ze dit jaar gestart als zelfstandige binnen de gespecialiseerde jeugdzorg, na meer dan 10 jaar ervaring in verschillende functies binnen deze sector.

Adres

Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ‘s-Hertogenbosch.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is een halve lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 14:00 uur voor de ochtendtraining. Voor de middagtraining duurt de dag van 13:00 tot 17:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 199,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee, lunch en studiematerialen.

Accreditering

Let op! Deze training is onderdeel van de Bijscholingsdag, hierdoor is het niet mogelijk om voor een halve dag SKJ-punten te behalen. Toch SKJ-punten behalen op deze dag? Volg dan de volledige Bijscholingsdag.

 199,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding Jeugdconsulent

Wil jij aan de slag in de jeugdzorg en jeugdigen helpen naar een mooie toekomst? De opleiding Jeugdconsulent biedt alle handvatten, kennis en kunde om het vak goed en grondig uit te kunnen voeren.

Online Opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd

Ben je op zoek naar een baan waarin je administratief werk verricht en tegelijkertijd sociaal betrokken bent? Volg dan de online opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd.

Opleiding Backoffice Medewerker Wmo / Jeugd

Wil jij administratief en toch sociaal betrokken werk doen? Als Backoffice medewerker Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. In de opleiding krijg je theoretische kennis van de Wmo en de Jeugdwet en leer je effectief samenwerken.