Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training NLP bij jeugdprofessionals

Den Bosch
6 juni 2024
 199,00
0,5 lesdag
Jeugd
Training

Deze training onthult hoe je vanuit elke situatie waar ongewenst gedrag de boventoon voert, een verandering kunt bewerkstelligen. Op welk neurologisch niveau start je het proces van verandering, zodat het gedrag kan worden aangepast en de jongere inzicht verkrijgt en de verandering beklijft. Gedrag definieert niet wie je bent, maar wie je bent beïnvloedt wel je gedrag en je rol in de maatschappij. Elk gedrag heeft consequenties en vereist verantwoordelijkheid.

Deze training biedt inzicht in de waarheid van de stelling: “Als ik blijf doen wat ik altijd deed, blijf ik krijgen wat ik altijd kreeg.”

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de drijfveren achter menselijk gedrag, naar de patronen die mensen volgen? Waarom je bepaalde gedachten, gevoelens en handelingen hebt die niet meer constructief zijn? Hoe communiceren we eigenlijk en wat voor effect heeft dat op anderen?

Dit zijn precies de vraagstukken waar NLP een antwoord op biedt, waardoor je sterker, succesvoller en krachtiger in je communicatie, werk en leven kunt staan. NLP biedt diverse methodieken om je eigen patronen te doorbreken en helderder te communiceren met zowel jezelf als anderen.

Effectieve communicatie is essentieel in elke relatie, of het nu gaat om contact met cliënten, collega’s of in privé-situaties. Deze training leert je onder andere om gedrag waar te nemen door middel van zintuiglijke waarneming en hoe je succesvolle communicatie met cliënten binnen de jeugdzorg kunt bereiken. Daarnaast leer je tijdens deze training hoe je je communicatie afstemt op anderen en hoe je gedrag verandert om doelen te bereiken.

Na de training

  • Kun je herkennen wanneer een gedragspatroon niet werkt.
  • Neem je verantwoordelijkheid om het te veranderen.
  • Kun je je inleven in de positie van een jongere om op een manier te communiceren die hen bereikt.
  • Heb je kennis van de basisprincipes en het communicatiemodel van NLP.

De training is voor Jeugdprofessionals of professionals binnen het Sociaal Domein die hun specifieke kennis en vaardigheden willen uitbreiden over NLP.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze training wordt op hbo-niveau gegeven.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Programma

09:00-09:30 – Inloop

09:30-10:00 – Een inspirerende opening door Lilian Bakels

10:00-13:00 – Training

13:00-14:00 – Lunchpauze op het netwerkplein

Trainer

Lilian Bakels is een internationale trainer verbonden aan de Nederlandse Vereniging voor Neuro Linguïstisch Programmeren (NVNLP). Sinds 2003 heeft ze diverse opleidingen gevolgd binnen de NLP-methodiek en startte ze haar bedrijf 4 YOU Training & Advies. Haar missie is om alle jeugdwerkers in contact te brengen met de ervaring van NLP, omdat ze gelooft dat elke hulpverlener baat heeft bij deze unieke methode. Als directeur van zowel het NLP-instituut als het coach- en trainingscentrum Jeugd en Gezin zet ze zich in om deze methodiek bekend te maken onder jeugdwerkers, met als doel jongeren op een effectieve manier hun eigen potentieel te laten bereiken. Haar aanpak is gebaseerd op de kracht van eenvoud.

Adres

Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ‘s-Hertogenbosch.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is een halve lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 14:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 199,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee, lunch en studiematerialen.

Accreditering

Let op! Deze training is onderdeel van de Bijscholingsdag, hierdoor is het niet mogelijk om voor een halve dag SKJ-punten te behalen. Toch SKJ-punten behalen op deze dag? Volg dan de volledige Bijscholingsdag.

 199,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Opleiding Backoffice Medewerker Wmo / Jeugd

Wil jij administratief en toch sociaal betrokken werk doen? Als Backoffice medewerker Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. In de opleiding krijg je theoretische kennis van de Wmo en de Jeugdwet en leer je effectief samenwerken. 

Online Opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd

Ben je op zoek naar een baan waarin je administratief werk verricht en tegelijkertijd sociaal betrokken bent? Volg dan de online opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd.