Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen

Open inschrijving
 499,00
1 lesdag
Persoonlijke ontwikkeling
Training
2024

Als vertrouwenspersoon krijg je tijdens gesprekken regelmatig te maken met de normen en waarden van een medewerker. Soms kunnen je eigen oordelen je in de weg zitten, terwijl een afgewogen morele keuze juist zo belangrijk is. Morele onafhankelijkheid is essentieel om integer te handelen. Hoe pas jij dit toe als vertrouwenspersoon? Tijdens de training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen’ leer je hoe je dit gegrond aan kunt pakken.

Hoe moet je je gedragen? Moraliteit is voor iedereen anders. Als je in een bepaalde situatie niet meer weet wat je moet doen noemen we dit een moreel dilemma. Als vertrouwenspersoon ben je constant bezig met hoe anderen zich gedragen, maar ook hoe jij je gedraagt. Hoe ga je nu met complexe situaties om en wat voor houding moet je dan aannemen?

Tijdens de training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen’ wordt je uitgedaagd door middel van casuïstiek.

Voorbeeld van een moraal: Je mag geen geweld gebruiken. Wat denk jij? Waarom zou je wel of geen geweld mogen gebruiken? Zijn er situaties waarin het wel mag? Geldt dit voor iedereen?

De training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen’ is bedoeld voor ervaren vertrouwenspersonen die actief aan de slag willen met hun professionele ontwikkeling en daarvoor zelf verantwoordelijkheid nemen en van elkaar willen leren. Daarnaast is het bedoeld voor vertrouwenspersonen die willen voldoen aan de LVV eisen van behoud van certificering (BNS). 

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deelnemers van deze bijeenkomst zijn ervaren vertrouwenspersonen. De training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen’ is op hbo-niveau.

Doel van de training

Je leert je eigen oordeelskracht kennen, activeren en beheren bij morele dilemma’s wanneer je in gesprek bent met een medewerker.

Incompany

Wil je samen met jouw collega’s de training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersoon’ volgen? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Studiebelasting

In totaal duurt de training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen’ 1 lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering

De kosten voor de training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen’ bedragen €499,00 per persoon.

Accreditatieregeling

Kenniscentrum Sociaal Domein is bezig met het accrediteren van deze training voor Bij en Nascholing (BNS). Dit betekent in de toekomst dat jij als deelnemer PE punten voor deze training kan aanvragen voor het behouden van je LVV certificering.

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Training Agressie- en Emotiebeheersing

De training agressie- en emotiebeheersing geeft handvatten om om te gaan met afwijkend gedrag en agressie. Tijdens de training ga je aan de slag met agressie beheersing, het stellen van grenzen en het signaleren van spanning.

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

E-learning Succesvol solliciteren!

Succesvol solliciteren, hoe doe je dat? Tijdens de e-learning 'succesvol solliciteren' leer je meer over het opstellen van je cv, je sollicitatiebrief, je voorbereiding op het gesprek, de sollicitatie zelf en het omgaan met eventuele faalangst. Meer zelfvertrouwen krijgen? Volg dan de e-learning succesvol solliciteren!