Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen

Open inschrijving
 499,00
1 lesdag
Professionele ontwikkeling
Training
2024

Als vertrouwenspersoon krijg je tijdens gesprekken regelmatig te maken met de normen en waarden van een medewerker. Soms kunnen je eigen oordelen je in de weg zitten, terwijl een afgewogen morele keuze juist zo belangrijk is. Morele onafhankelijkheid is essentieel om integer te handelen. Hoe pas jij dit toe als vertrouwenspersoon? Tijdens de training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen’ leer je hoe je dit gegrond aan kunt pakken.

Hoe moet je je gedragen? Moraliteit is voor iedereen anders. Als je in een bepaalde situatie niet meer weet wat je moet doen noemen we dit een moreel dilemma. Als vertrouwenspersoon ben je constant bezig met hoe anderen zich gedragen, maar ook hoe jij je gedraagt. Hoe ga je nu met complexe situaties om en wat voor houding moet je dan aannemen?

Tijdens de training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen’ wordt je uitgedaagd door middel van casuïstiek.

Voorbeeld van een moraal: Je mag geen geweld gebruiken. Wat denk jij? Waarom zou je wel of geen geweld mogen gebruiken? Zijn er situaties waarin het wel mag? Geldt dit voor iedereen?

De training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen’ is bedoeld voor ervaren vertrouwenspersonen die actief aan de slag willen met hun professionele ontwikkeling en daarvoor zelf verantwoordelijkheid nemen en van elkaar willen leren. Daarnaast is het bedoeld voor vertrouwenspersonen die willen voldoen aan de LVV eisen van behoud van certificering (BNS). 

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deelnemers van deze bijeenkomst zijn ervaren vertrouwenspersonen. De training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen’ is op hbo-niveau.

Doel van de training

Je leert je eigen oordeelskracht kennen, activeren en beheren bij morele dilemma’s wanneer je in gesprek bent met een medewerker.

Incompany

Wil je samen met jouw collega’s de training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersoon’ volgen? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Studiebelasting

In totaal duurt de training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen’ 1 lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering

De kosten voor de training ‘Morele dilemma’s voor vertrouwenspersonen’ bedragen €499,00 per persoon.

Accreditatieregeling

Kenniscentrum Sociaal Domein is bezig met het accrediteren van deze training voor Bij en Nascholing (BNS). Dit betekent in de toekomst dat jij als deelnemer PE punten voor deze training kan aanvragen voor het behouden van je LVV certificering.

Wat is een open inschrijving?

Bij een open inschrijving heb je de mogelijkheid om een optie te nemen voor deelname aan de opleiding of training waarin je geïnteresseerd bent, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.
Zodra er voldoende belangstelling is voor de desbetreffende opleiding of training, wordt deze ingepland.
Vervolgens is het aan jou om te beslissen of je daadwerkelijk wilt deelnemen op de geplande datum en locatie.

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

E-learning Succesvol solliciteren!

Succesvol solliciteren, hoe doe je dat? Tijdens de e-learning 'succesvol solliciteren' leer je meer over het opstellen van je cv, je sollicitatiebrief, je voorbereiding op het gesprek, de sollicitatie zelf en het omgaan met eventuele faalangst. Meer zelfvertrouwen krijgen? Volg dan de e-learning succesvol solliciteren!

Opleiding Management Sociaal Domein

Wil jij je verder ontwikkelen als leidinggevende of teamverantwoordelijke binnen het Sociaal Domein? Of ambieer je een leidinggevende rol en wil je hiervoor de juiste competenties ontwikkelen? Volg dan de Opleiding Management gericht op het Sociaal Domein. Door deze opleiding te volgen ontwikkel jij je tot een effectieve middle manager in het Sociaal Domein.

Training Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

In deze training leer je de verschillende taken waarvoor je als aandachtsfunctionaris verantwoordelijk bent. In drie dagen neemt Anja Dijkhuis je aan de hand van interactieve werkvormen mee in de theoretische kaders van de meldcode en de implementatie binnen jouw organisatie, evenals de aanpak rondom het signaleren en handelen bij tekenen van onveiligheid, de dilemma’s waar je mee te maken kunt krijgen, de huidige wet- en regelgeving en de integrale samenwerking.