Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Jeugdwet

Meerdere locaties
Meerdere data
 199,00
0,5 lesdag
Jeugd
Training

Als jeugdprofessional vormt de Jeugdwet de hoeksteen van je werk. Deze training neemt je mee door de achtergronden, doelen en implicaties van de Jeugdwet, zowel voor gemeenten, jeugdhulpinstellingen, ouders als jeugdigen. We behandelen ook het nieuwe woonplaatsbeginsel en de reikwijdte van de wet. De training is interactief en maakt veel gebruik van praktijkvoorbeelden.

Leerdoelen

  • Begrip van de Jeugdwet, inclusief de achtergronden, doelstellingen en de rol van gemeenten bij de uitvoering ervan. Leerresultaten:
  • Inzicht in de achtergrond en kerninhoud van de Jeugdwet.
  • Kennis van de doelstellingen van de Jeugdwet.
  • Bekendheid met de belangrijkste randvoorwaarden voor de transformatiedoelstellingen.
  • Begrip van de reikwijdte van de Jeugdwet.

De training is voor Jeugdprofessionals of professionals binnen het Sociaal Domein die hun specifieke kennis en vaardigheden willen uitbreiden over de Jeugdwet.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze training wordt op hbo-niveau gegeven.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: deze training wordt in de ochtend én in de middag aangeboden.

Programma ochtend

09:00-09:30 – Inloop

09:30-10:00 – Een inspirerende opening door Lilian Bakels

10:00-13:00 – Training

13:00-14:00 – Lunchpauze op het netwerkplein

Programma middag

13:00 – 13:55 – Lunchpauze op het netwerkplein

14:00 – 17:00 – Training

17:00 – Afsluitende netwerkborrel

Trainer

Peter Groenenberg heeft meer dan 20 jaar ervaring in de (jeugd)psychiatrie als begeleider en coördinator. Na een periode als docent in het MBO-onderwijs, keerde Peter terug naar de jeugdzorg, waar hij momenteel werkzaam is als jeugdconsulent en ondersteuningscoördinator in het onderwijs.

Adres

Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ‘s-Hertogenbosch.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is een halve lesdag. De ochtendtraining start om 09:00 uur en duurt tot 14:00 uur. Voor de middagtraining duurt de dag van 13:00 tot 17:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 199,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee, lunch en studiematerialen.

Accreditering

Let op! Deze training is onderdeel van de Bijscholingsdag, hierdoor is het niet mogelijk om voor een halve dag SKJ-punten te behalen. Toch SKJ-punten behalen op deze dag? Volg dan de volledige Bijscholingsdag.

 199,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!

E-learning Het Juridisch Kader Jeugdzorg

Wat moet je allemaal weten van de Jeugdwet om als Jeugdconsulent aan de slag te gaan? Hoe kan je de wet juist toepassen in de praktijk en uitleggen aan de cliënt? In de e-learning ‘Het juridisch kader Jeugdzorg’ leer je alles wat je moet weten over het juridisch kader en de toepassing ervan.