Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Indicatiestelling Rollen en Vervoer

 499,00
1 lesdag
Wmo
Vakmodule

Wil jij meer weten over hoe je een indicatie kan stellen voor rollen en vervoer van kwetsbare mensen? Tijdens de vakmodule Indicatiestelling Rollen en Vervoer wordt aandacht besteedt aan deze twee belangrijke werkgebieden. Hierbij leer je om onderscheid te maken tussen gebruikelijk, voorliggend en voorzienbaar.

Na het volgen van deze training heb je kennis van de verschillende wetten en kan je onderscheid maken tussen gebruikelijk, voorliggend en voorzienbaar. Daarnaast leer je om door te vragen op mogelijke belemmeringen en ken je de verschillende mogelijkheden en belemmeringen in het verplaatsen. Zo leer je de basiskennis van de soorten rolstoelen, zitkussens en de criteria die daaraan hangen. Je leert samenwerken met externe deskundigen, zij zullen je adviseren over wat er specifiek nodig is in een bepaalde situatie.

Na het volgen van deze training:

  • Je kent de begrippen met betrekking tot rollen en vervoer;
  • Je hebt inzicht in de mogelijkheden die er zijn qua assortiment op het gebied van rollen en vervoer;
  • Je hebt inzicht in de praktijk van het indiceren van de hulpmiddelen gericht op rollen en vervoer.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

De training is een lesdag op hbo-niveau.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: tijdens deze training stroom je in bij een bestaande opleidingsgroep van de opleiding Wmo consulent 2.0.

Op deze dag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Kennismaking met begrippen en assortiment;
  • Het verkrijgen van inzicht in de praktijk van het indiceren van deze middelen;
  • Bedrijfsbezoek aan een hulpmiddelenleverancier.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één dag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Daarnaast is het raadzaam enkele zelfstudie-uren in te plannen.

Unieke online leeromgeving

Voor deze training krijg je toegang tot een unieke online leeromgeving. In de leeromgeving vind je lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de leerstof regelmatig geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. 

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.

Masterclass Beschermd Wonen

Training Wmo en Dementie

Als Wmo consulent krijg je te maken met ouderen en dementie. Volg onze training Wmo en dementie en leer je communicatietechnieken aan te passen.