Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Hulpmiddelen 2.0

Meppel
7 november 2023
 499,00
1 lesdag
Wmo
Training

Loop je als Wmo consulent soms vast in alle ontwikkelingen die er zijn rondom hulpmiddelen, technologie en innovatie en zie je door de bomen het bos niet meer? Tijdens deze training krijg je inzicht hoe je deze ontwikkelingen effectief in kunt zetten als tools voor je cliënt. Je gaat daarnaast aan de slag met je eigen mindset rondom dit thema en leer je gespreksmethodieken om je cliënt te laten wennen aan (technologische) hulpmiddelen.

Zorghulpmiddelen, zoals een rolstoel of een scootmobiel zijn niet meer weg te denken uit het huidige zorgbeeld. Maar de maatschappij verandert. We leven in continu veranderende maatschappij, we zitten in een 24uurs economie en de technologisering zet exponentieel door. Ook in de zorg en het Sociaal Domein is dit voelbaar. Maar wat betekent dit nu concreet voor jou als Wmo consulent?

Tijdens deze training leer je welke laatste ontwikkelingen er zijn op het gebied van zorghulpmiddelen, krijg je een blik in de toekomst, ervaar je nieuwe hulpmiddelen en ga je aan de slag met jouw eigen mindset rondom dit thema.

Wanneer je jouw kijk op inzet van (innovatieve) hulpmiddelen verandert, kun je op die manier ook je cliënt hierin meenemen. Want ook voor je cliënt kan de drempel spannend zijn om een hulpmiddel te gaan gebruiken. Daarom gaan we ook aan de slag met positieve gesprekstechnieken, zodat de kwaliteit van leven van je cliënt met inzet van hulpmiddelen verhoogt kan worden.

Deze training is voor Wmo consulenten die hun kennis willen vergroten op het gebied van innovatie rondom hulpmiddelen en sterke vaardigheden wil ontwikkelen om haar cliënt te helpen om zelfredzaamheid te verhogen op een positieve manier.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Om aan deze training deel te kunnen nemen is een 1 jaar werkervaring het in sociaal domein vereist. Deze trainingsdag wordt op hbo-niveau gegeven.

Doel van de training

Na afloop van de training ben je als Wmo professional in staat om innovatieve hulpmiddelen in te zetten en je client in dit proces mee te nemen.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Tijdens deze interactieve training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Ontwikkelingen op het gebied van technologie en hulpmiddelen
  • Ervaren van nieuwe hulpmiddelen
  • Mindset rondom (innovatieve) hulpmiddelen
  • Effectieve gesprekstechnieken
  • Plan van aanpak voor inzet van nieuwe hulpmiddelen

De studiebelasting voor deze training is één dag. De training start om 09.00 uur en duurt tot 16.00 uur. We gaan interactief aan de slag met ingebrachte casuïstiek en oefenen met hulpmiddelen en tools.

De kosten voor de training zijn € 499,- (vrijgesteld van BTW). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen zijn inbegrepen.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

STAP-budget

Vanwege recente wijzigingen in de regels van STAP, is het niet langer mogelijk om het STAP-budget te gebruiken voor het scholingsaanbod van Kenniscentrum Sociaal Domein. De overheid heeft besloten dat alleen nog OCW-erkende onderwijsinstellingen, zoals MBO- en HBO-opleidingen, in aanmerking komen na de STAP-ronde van 3 juli. Hierdoor vallen ongeveer 95% van de opleidingen en opleiders niet langer onder het STAP-budget, inclusief alle (branche-erkende) opleidingen van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 

Wil je toch de volgende stap zetten in jouw carrière? Geen zorgen, je kunt nog altijd starten met een vakinhoudelijke opleiding van Kenniscentrum Sociaal Domein!

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Training Indicatiestelling Huishoudelijke Ondersteuning

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.

Online Opleiding Wmo Consulent

Spreekt de combinatie van werken met mensen en een regisseursfunctie binnen het Sociaal Domein je aan? Volg dan de online opleiding Wmo consulent.