Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Masterclass Verantwoord PGB in de Wmo

Nuland
29 mei 2024
 349,00

De Masterclass Verantwoord pgb in de Wmo is hét event voor de Wmo consulent die een verdiepingsslag in zijn of haar kennis wil aanbrengen over verantwoord pgb in de Wmo.

Tijdens de Masterclass neem je, samen met andere Wmo-professionals, deel aan het college gegeven door dé docent met expertise, Wim Peters, op het gebied van verantwoord pgb in de Wmo.

Ben jij de Wmo consulent die op de hoogte wil blijven van de laatste actualiteiten? Wil jij wat je leert bij de Masterclass meenemen in jouw werkveld? Wil jij weer helemaal up to date zijn? Kom dan naar onze Masterclass in Nuland!

Dit zit er bij je ticket inbegrepen:

  • Op een interactieve manier nieuwe kennis op doen en je verdiepen
  • Een goedverzorgde lunch
  • Leren van Wim Peters, de ervaren professional op dit gebied
  • Netwerken en sparren met collega’s uit het werkveld
  • € 50,- korting op deelname aan het eerstvolgende evenement

Wat kun je verwachten?

Als Wmo consulent krijg je regelmatig te maken met het pgb. Na een indicatie gedaan te hebben kan de vraag komen voor zorg in natura of in pgb-vorm.

Tijdens deze Masterclass wordt een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep besproken. Samen met je collega’s behandel jij deze uitspraak en ga je aan de slag met een casus.

Na deze Masterclass ken jij deze uitspraak en de consequenties hiervan. Jij weet hoe de regelgeving van Wmo 2015 hierbij aansluit. Verder kan jij jouw nieuwe kennis meteen toepassen in de praktijk. Je krijgt tips en handvatten mee om te bepalen of iemand geschikt is voor het pgb!

Voor wie is deze Masterclass?

Het programma van de Masterclass Verantwoord pgb in de Wmo is volledig gericht op Wmo-professionals die te maken hebben met persoonsgebondenbudget en hier meer kennis over willen opdoen. Een ervaren docent zal hierover diepgaande informatie delen tijdens het college. Ook is er ruimte om vragen in te brengen op basis van de eigen casuïstiek.

Locatie

De Masterclass van 29 mei vindt plaats in Hotel Van der Valk Nuland.

Adres: Rijksweg 25, 5391 LH Nuland.

Programma

08:30 – 09:00 uur. Inloop en kennismaken met collega’s onder het genot van een kopje koffie/thee.

09:00 – 10:30 uur. Start Masterclass.

10:30 – 11:00 uur. Pauze en het bezoeken van diverse stands.

11:00 – 12:30 uur. Vervolg Masterclass.

12:30 – 13:15 uur. Afsluitende goedverzorgde lunch en het bezoeken van diverse stands.

Waarom zou je de masterclass aanraden aan anderen?

  • ”Het was weer zeer leerzaam en heb weer allerlei weetjes tot mij kunnen nemen omtrent een aanvraag PGB”.
  • ”De Masterclass gaf zoals altijd van die concrete voorbeelden waar je in de dagelijkse praktijk wat mee kan”.
  • ”Boeiende spreker en heel veel geleerd. Ik ben vertrokken met een update van mijn kennis”.
  • ”Het was een goede presentatie over het PGB; op een prettige manier gebracht door Wim Peters. De locatie met lunch was ook top en wat zeer prettig was: het tijdstip”
  • ”Mooi diepgaand verhaal en leuk om ervaringen te horen. Het was enorm verhelderend”.

Deskundige

De interactieve Masterclass wordt verzorgd door Wim Peters. Wim Peters is orthopedagoog, jurist een gespecialiseerde deskundige op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning en Jeugdwet. Met Wim zijn jarenlange ervaring, weet hij als geen ander kennis over te brengen op het gebied van verantwoord pgb in de Wmo.
Wim Peters Kenniscentrum Sociaal Domein - Actualiteitencollege

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Regulier ticket Masterclass Verantwoord PGB in de Wmo – 29 mei 2024
Regulier ticket Masterclass Verantwoord PGB in de Wmo – 29 mei 2024
349,00
Onbeperkt

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Training Indicatiestelling Huishoudelijke Ondersteuning

Wil jij meer weten over hoe je een indicatie kan stellen voor huishoudelijke ondersteuning van kwetsbare mensen? De vakmodule indicatiestelling huishoudelijke ondersteuning richt zich op hulp in de huishouding in het kader van de Wmo. Je leert hoe je kan indiceren en je maakt kennis met regelgeving, normen en verschillende soorten ondersteuning.

Online Basisopleiding Wmo Consulent

Spreekt de combinatie van werken met mensen en een regisseursfunctie binnen het Sociaal Domein je aan? Volg dan de online basisopleiding Wmo consulent.