Waar ligt de grens? Wat valt onder de Wmo en wat onder de Wlz. Als Wmo consulent is dit een vraagstuk wat je frequent in de praktijk tegen kan komen. Het is in deze van groot belang, zeken vanuit het perspectief van de gemeente, dat je daar duidelijk in bent.
“Wmo consulenten en cliëntondersteuners worstelen vaak met het onderscheid tussen Wmo en Wlz, afwijzingen van CIZ-aanvragen en verwarring betreffende verantwoordelijkheden als er Wlz is. Hierover wordt zoveel mogelijk duidelijkheid gegeven.”
Kortom na deze verdiepende training is de afbakening voor jou als Wmo consulent helder, begrijpelijk en uitlegbaar naar de burger.
In het werk als Wmo consulent kom je het vaak tegen; je hebt te maken met een cliënt waarbij je vermoedt dat er wel eens sprake kan zijn van een mogelijke Wlz-indicatie. Maar hoe bepaal je dit nou eigenlijk en wat kunnen de consequenties hierin zijn? Welke informatie geef je de (mantelzorgers van) de cliënt mee?
Wil je meer zicht op deze doelgroepen en meer weten van de ins en outs van Wlz-zorg? Dan is deze praktische training een aanrader. Tijdens deze ééndaagse training krijg je kennis over de inhoud en reikwijdte van de Wlz en grensgebieden met de Wmo.
Tijdens deze training komt aan bod:
De verdiepende training is voor Wmo consulenten, cliëntondersteuners, medewerkers van een sociaal wijkteam en (startende) medewerkers van een zorgkantoor.
Deze training wordt op hbo-niveau gegeven.
De Masterclass vindt plaats in Utrecht.
Adres: Burgemeester Verderlaan 11, 3544 AD in Utrecht.
De studiebelasting voor deze verdiepende training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.
De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.
Na afronding van de training, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.