Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

E-learning Toezicht op de Wmo

Online
 69,00
2 uur
Wmo
E-learning

Wil jij meer weten over welke kennis toezichthouders van de Wmo moeten beschikken? En welke samenwerkingsmogelijkheden er zijn binnen de gemeente? Tijdens de e-learning ‘Toezicht op de Wmo’ komen de basisbegrippen aan bod.

Na het volgen van deze e-learning weet je:

  • Wat toezicht is;
  • Welke toezichtsvormen er zijn;
  • Waar de Algemene wet bestuursrecht over gaat;
  • Wat de bevoegdheden van een toezichthouder zijn;
  • Welke signalen er zijn als het gaat om toezicht binnen de Wmo;
  • Wat de handhavingspiramide is;
  • Wat de effecten zijn van toezicht;
  • Wat de zes principes van toezicht zijn.

Tijdens de e-learning leer je door middel van tekst, filmpjes en een casus.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel Wmo consulenten als mensen die meer willen weten toezicht binnen de Wmo.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Toezicht binnen de Wmo’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding Backoffice Medewerker Wmo / Jeugd

Wil jij administratief en toch sociaal betrokken werk doen? Als Backoffice medewerker Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. In de opleiding krijg je theoretische kennis van de Wmo en de Jeugdwet en leer je effectief samenwerken. 

Webinar Actualiteitencollege

Wil jij meer weten over uitspraken die er zijn gedaan in het kader van de Wmo? Volg dan het Webinar ‘Actualiteitencollege’ van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Online Opleiding Wmo Consulent

Spreekt de combinatie van werken met mensen en een regisseursfunctie binnen het Sociaal Domein je aan? Volg dan de online opleiding Wmo consulent.