Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Toezicht op de Wmo

Online
 69,00
2 uur
Wmo
E-learning

Wil jij meer weten over welke kennis toezichthouders van de Wmo moeten beschikken? En welke samenwerkingsmogelijkheden er zijn binnen de gemeente? Tijdens de e-learning ‘Toezicht op de Wmo’ komen de basisbegrippen aan bod.

Na het volgen van deze e-learning weet je:

  • Wat toezicht is;
  • Welke toezichtsvormen er zijn;
  • Waar de Algemene wet bestuursrecht over gaat;
  • Wat de bevoegdheden van een toezichthouder zijn;
  • Welke signalen er zijn als het gaat om toezicht binnen de Wmo;
  • Wat de handhavingspiramide is;
  • Wat de effecten zijn van toezicht;
  • Wat de zes principes van toezicht zijn.

Tijdens de e-learning leer je door middel van tekst, filmpjes en een casus.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel Wmo consulenten als mensen die meer willen weten toezicht binnen de Wmo.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Toezicht binnen de Wmo’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.

Basistraining Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie

Deze eendaagse basistraining Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie is voor iedereen die kennis wil maken met de applicatie Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie. Suite wordt gebruikt om taken te verdelen en informatie uit te wisselen tussen betrokken professionals.