Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Sturen op Eigen Regie met de Roos van Leary

Online
 69,00
2 uur
Divers
E-learning

Wil jij meer weten over communicatie, eigen regie en gedragspatronen? Volg dan de e-learning ‘Sturen op eigen regie met de Roos van Leary’.

Na veel onderzoek ontdekte een team van Amerikaanse psychologen dat bepaald gedrag een bepaalde reactie oproept. Dit laat zien dat de manier waarop mensen reageren in veel gevallen te voorspellen en te beïnvloeden is. De Amerikaanse psycholoog Timothy Leary ontwikkelde de interactiecirkel de Roos van Leary. Het is een schematische weergave van verschillende gedragsmogelijkheden en het effect daarvan op anderen. De Roos van Leary geeft inzicht in je gedrag en wat dit oproept, zodat je bewust keuzes kunt maken in actie en reactie. Bij het sturen van gedrag kan je invloed uitoefenen op wat je zegt, maar ook op hoe je het zegt.

De Roos van Leary is een handig hulpmiddel als de communicatie moeizaam verloopt of als bepaalde gedragspatronen ingesleten zijn. De Roos van Leary helpt bij het analyseren van iemands gedrag. Hierdoor kan je de ander beter begrijpen. Ook kan je inspelen op het gedrag van een ander. 

Na het volgen van de e-learning ‘Sturen op eigen regie met de Roos van Leary’ weet jij hoe de Roos van Leary is opgebouwd en hoe je deze kunt toepassen in de praktijk. Ook ga je aan de slag met jouw eigen basisstijl.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel Wmo consulenten als mensen die meer willen weten over de Roos van Leary.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Sturen op eigen regie met de Roos van Leary’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Persoonlijk Leiderschap

De e-learning 'Persoonlijk Leiderschap' gaat in op de zeven eigenschappen van leiderschap, de uitgangspunten van persoonlijkheid en het begrijpen van het gedrag van de ander. Op deze manier kun jij jezelf als leidinggevende of medewerker verplaatsen in iemands situatie.

E-learning Teamrollen van Belbin

Wat is mijn rol binnen het team? Wat draag ik bij aan het team? Ben ik een onderzoeker, een organisator, een plant of een vormer? En kan ik in een ander team een andere rol hebben? De teamrollen van Belbin kunnen helpend zijn bij het vormen van nieuwe teams of bij het inzichtelijk maken van rollen in je huidige team. In deze e-learning leer je alles over de teamrollen van Belbin en hoe je deze kunt gebruiken.

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.