Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

E-learning Somatische Aandoeningen

Online
 129,00
6 uur
Wmo
E-learning

Het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning is dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Ook mensen met ziektes of beperkingen. Somatische aandoeningen komen veel voor in Nederland. Gemiddeld heeft 1 op de 3 burgers last van een somatische aandoening. Wil jij meer weten over somatische aandoeningen? Volg dan de e-learning ‘Somatische aandoeningen’.

In deze e-learning krijg je informatie over de algemene zaken binnen de somatiek, zoals de geschiedenis, de wijze van diagnostisering en de 20 meest ingezette onderzoeksmethodes. Daarnaast worden de 30 meest voorkomende somatische aandoeningen binnen de Wmo, zoals hartinfarct, MS, COPD, artrose en decompensatio cordis (hartfalen) toegelicht.

Als jij deze module hebt doorlopen:

  •       Ken je de geschiedenis van de somatiek;
  •       Ken je de wijze waarop een aandoening wordt gediagnosticeerd;
  •       Kun je de belangrijkste kenmerken van de ruim 20 meest voorkomende somatische ziektebeelden binnen de Wmo benoemen;
  •       Kun je benoemen welke stoornissen horen bij de diverse ziektebeelden met betrekking tot het ademhalingsstelsel, bot- en spierstelsel, hart- en vaatstelsel, nieuwvormingen, zenuwstelsel en overige stelsels. Daarnaast weet je meer over dementie, mensen met een licht verstandelijke beperking en het belang van een sociaal netwerk.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel Wmo consulenten als mensen die meer willen weten over somatische aandoeningen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 6 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 129,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Somatische aandoeningen’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 129,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Online Opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd

Ben je op zoek naar een baan waarin je administratief werk verricht en tegelijkertijd sociaal betrokken bent? Volg dan de online opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd.

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Training Wmo en Dementie

Als Wmo consulent krijg je te maken met ouderen en dementie. Volg onze training Wmo en dementie en leer je communicatietechnieken aan te passen.