E-learning Somatische Aandoeningen

Elk moment
€ 129,00
6 uur
Wmo
E-learning

Het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning is dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Ook mensen met ziektes of beperkingen. Somatische aandoeningen komen veel voor in Nederland. Gemiddeld heeft 1 op de 3 burgers last van een somatische aandoening. Wil jij meer weten over somatische aandoeningen? Volg dan de e-learning ‘Somatische aandoeningen’.

In deze e-learning krijg je informatie over de algemene zaken binnen de somatiek, zoals de geschiedenis, de wijze van diagnostisering en de 20 meest ingezette onderzoeksmethodes. Daarnaast worden de 30 meest voorkomende somatische aandoeningen binnen de Wmo, zoals hartinfarct, MS, COPD, artrose en decompensatio cordis (hartfalen) toegelicht.

Als jij deze module hebt doorlopen:

  •       Ken je de geschiedenis van de somatiek;
  •       Ken je de wijze waarop een aandoening wordt gediagnosticeerd;
  •       Kun je de belangrijkste kenmerken van de ruim 20 meest voorkomende somatische ziektebeelden binnen de Wmo benoemen;
  •       Kun je benoemen welke stoornissen horen bij de diverse ziektebeelden met betrekking tot het ademhalingsstelsel, bot- en spierstelsel, hart- en vaatstelsel, nieuwvormingen, zenuwstelsel en overige stelsels. Daarnaast weet je meer over dementie, mensen met een licht verstandelijke beperking en het belang van een sociaal netwerk.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel Wmo consulenten als mensen die meer willen weten over somatische aandoeningen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 6 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 129,- (vrijgesteld van btw).

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Somatische aandoeningen’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze adviseurs helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer
of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.

Opleiding Tweedaagse Training Klachtenfunctionaris

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!