Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Schuldhulpverlening voor Ondernemers

Online
 99,00
5 uur
Schuldhulpverlening
E-learning

In deze e-learning ga je aan de slag met de processen rond schuldhulpverlening aan ondernemers. Er is aandacht voor zaken als wetgevingondernemerschap en de Belastingdienst. Je staat stil bij de verschillen tussen schulden bij particulieren en ondernemers. Wil jij meer weten wat er komt kijken bij een traject bij schuldhulpverlening voor ondernemers? Volg dan de e-learning ‘Schuldhulpverlening voor Ondernemers’.

Na deze e-learning weet je hoe schuldhulpverlening voor ondernemers (SHVO) in elkaar zit. SHVO is een wettelijke taak voor gemeenten die dit regelen via de Bbz (Besluit bijstand voor zelfstandigen). De Bbz biedt naast schuldregelen ook andere ondersteuning voor ondernemers, zoals tijdelijke uitkeringen. In deze e-learning is er ook aandacht voor de verschillen in schuldhulpverlening binnen de Wgs en Bbz. Voor medewerkers in het Sociaal Domein een must om méér te weten over de (on)mogelijkheden van financiële hulpverlening voor de ruim 1.4 miljoen zelfstandigen in Nederland.

Leerdoelen

  • Je bent op de hoogte van het Bbz (Besluit bijstand voor zelfstandigen).
  • Je hebt kennis van de aspecten rond ondernemerschap en de Belastingdienst.
  • Je hebt inzicht in het verschil tussen schuldregelingen binnen het Bbz en de Wgs.
  • Je herkent de specifieke situaties die leiden tot schulden bij zowel ondernemers als particulieren.
  • Je hebt kennis van hoe de sociale kaart van externe partijen, zoals Overrood, Bureau Zuidweg en samenwerkingsverbanden functioneert.
  • Je begrijpt hoe een traject van schuldhulpverlening bij ondernemers verloopt.
  • Je weet hoe je als professional schulden bij ondernemers kunt oppakken.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) schuldhulpverleners, ondernemers, als mensen die meer willen weten over schuldhulpverlening voor ondernemers in de schuldhulpverlening.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 5 uur. De kosten voor de e-learning zijn €99,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Schuldhulpverlening voor Ondernemers’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een toets. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt (=80% goed), ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 99,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Online Opleiding Schuldhulpverlening

Heb jij de wens mensen met financiële problemen te ondersteunen en weer perspectief te geven? Tijdens de online opleiding Schuldhulpverlening leer je over de verschillende facetten van schuldhulpverlening. Je maakt kennis met relevante wet- en regelgeving, gesprekstechnieken en -vaardigheden.

Training de essentie van het vrij te laten bedrag (VTLB): een verdiepingsslag

Wil je weten wat de VtlB-calculator allemaal achter de schermen doet in de VtlB-berekening? Wil je schuldeisers precies kunnen vertellen hoe je aan de afloscapaciteit bent gekomen? Dan is de training de essentie van het vrij te laten bedrag precies wat je zoekt.

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.