Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Achtergrond, doelstelling en grondbeginselen Participatiewet

 69,00
E-learning

De Participatiewet is een regeling voor mensen met arbeidsvermogen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen die een arbeidsbeperking hebben (en dus nog wel arbeidsvermogen) aan het werk te helpen. In de e-learning ‘Achtergrond, doelstelling en grondbeginselen Participatiewet’ leer je de achtergronden en doelstellingen van de participatiewet kennen en weet je welke grondbeginselen de participatiewet kent en uit welke belangrijke begrippen deze bestaat.

 69,00

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) participatiecoaches en werkconsulenten als mensen die meer willen weten over de Participatiewet.  

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

Leerdoelen

Tijdens de e-learning ‘Achtergrond, doelstelling en grondbeginselen Participatiewet’ ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je kent de achtergrond en doelstellingen van de Participatiewet;
  • Je weet welke grondbeginselen de Participatiewet kent;
  • Je kent de belangrijkste begrippen met betrekking tot de Participatiewet.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Achtergrond, doelstelling en grondbeginselen Participatiewet’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een eindtoets. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Kenniscentrum Sociaal Domein.